Zaštita privatnosti

Drago nam je što se interesujete za našu kompaniju i našu internet stranicu.
Zaštita podataka, a naročito zaštita vaših podataka je za nas veoma važna. U nastavku ćemo vas informisati o sakupljanju i korišćenju ličnih podataka.

 

1. Sakupljanje ličnih podataka

Lični podaci su informacije pomoću kojih je moguće identifikovati određenu osobu, odnosno informacije koje mogu da dovedu do određene osobe. Tu spadaju ime i prezime, adresa e-pošte ili broj telefona. Ali i podaci o sklonostima, hobiju, članstvima ili o tome koje veb stranice neko pregleda ubrajaju se u lične podatke.

Po pravilu možete pristupiti svim stranicama Hansel GmbH & Co. KG, bez davanja informacija o sebi. Ako u pojedinim slučajevima budu neophodni vaše ime i prezime, adresa ili drugi lični podaci, bićete o tome unapred obavešteni. Vaši lični korisnički podaci biće upotrebljeni da bismo usluge kompanije Gustav Hensel GmbH & Co. KG poboljšali i prilagodili tako da budu što prijatnije za vas.

Ukoliko odlučite da putem interneta date lične podatke kompaniji Gustav Hensel GmbH & Co. KG da biste time, na primer, mogli da vodite korespondenciju ili obradite porudžbinu, ovi podaci će se koristiti u skladu sa strogim propisima Opšte uredbe o zaštiti podataka u vezi sa novim Saveznim zakonom o zaštiti podataka. 

Pristupanjem veb stranici kompanija Gustav Hensel GmbH & Co. KG dobija korisničke podatke koji se čuvaju kao rezervna kopija i mogu omogućiti identifikaciju (npr. IP adresa, datum, vreme i stranice koje se pregledaju). Gustav Hensel GmbH & Co. KG će oceniti ove podatke da bi se upoznao sa ponašanjem korisnika i prilagodio statistiku. Pritom će poštovati sve mere najviših sigurnosnih standarda Zakona o zaštiti podataka za telekomunikacione kompanije (nem. Teledienstedatenschutzgesetzes (TDDSG)). Ne postoji nikakva upotreba u lične svrhe. Ostaje rezervisano pravo na statističku analizu anonimizovanih setova podataka.

2. Pravo na informacije i kontakt

Imate pravo na besplatne informacije o vašim uskladištenim podacima i, ako je potrebno, pravo na ispravke, blokiranje ili brisanje ovih podataka. U vezi sa tim, obratite nam se na sledeću adresu:

Gustav Hensel GmbH & Co. KG
Gustav-Hensel-Str. 6
D-57368 Lennestadt (Leneštat)
Telefon: +49 (0) 2723/609-0
Telefaks: +49 (0) 2723/60052
E-pošta: datenschutz@hensel-electric.de

Ako zahtevate od kompanije Gustav Hensel GmbH & Co. KG da ne koristi vaše lične podatke za dalji kontakt i/ili da ih obriše, mi ćemo postupiti u skladu sa tim. Ni jedan podatak koji je neophodan ili na drugi način potreban za obradu porudžbine ili u komercijalne svrhe nije pod uticajem povlačenja ili obaveštenja o otkazu.
Molimo vas da razumete da u slučaju otkaza ne možemo više da obezbedimo personalizovane usluge, jer se one zasnivaju na korišćenju podataka o kupcima.

3. Kolačići

Kompanija Gustav Hensel GmbH & Co. KG postavlja kolačiće. Kolačići su informacije koje će se vratiti na server prilikom vaše sledeće posete na mreži. Njih može da pročita samo server koji ih je ranije postavio.
Oni služe za jednostavnije korišćenje veb stranice, pa time pomažu korisnicima (npr. memorisanje podataka za prijavljivanje). S druge strane, služe za beleženje statističkih podataka o upotrebi veb stranice i za analizu u cilju poboljšanja ponude. Korisnici mogu uticati na upotrebu kolačića. Većina pregledača je tako podešena, da automatski prihvata kolačiće. Ova funkcija pak može u svakom trenutku da se deaktivira u pregledaču. Možete da podesite pregledač tako da bas obavesti o slanju kolačića.

4. Alatke za veb analitiku - Google Analytics

Veb stranice kompanije Hensel nude uslugu veb analitike Google Analytics.
Ovo omogućava dodeljivanje podataka, sesija i interakcija na više uređaja, na pseudonimizirani korisnički ID, čime se analizira aktivnost korisnika kroz uređaje.

Google Analytics koristi tzv. "kolačiće", tekstualne datoteke koje se skladište na vašem računaru i omogućavaju da se vrši analiza vašeg korišćenja veb stranice. Po pravilu se informacije o korišćenju tih veb stranica, koje su dobijene putem kolačića, prenose do nekog Google servera u SAD, gde se i memorišu. 

U slučaju aktiviranja IP-anonimizacije na ovim veb stranicama, Google pre toga skraćuje Vašu IP-adresu još unutar država članica Evropske unije. Samo u izuzetnim situacijama se kompletna IP-adresa prenosi do nekog Google servera u SAD, i tamo se skraćuje. 

IP-adresu koja je u okviru usluge Google Analytics prosleđena sa Vašeg pregledača nije moguće povezati sa drugim podacima koje Google ima. Na zahtev vlasnika tih veb stranica Google koristi ove informacije da bi mogao da proceni vaše korišćenje veb stranica, sastavi izveštaje o aktivnostima na veb stranicama. U ove svrhe, naš legitimni interes leži u obradi podataka.

5. Bilteni

Na našoj veb stranici možete se prijaviti za dobijanje Hensel biltena. Ovde morate da nam dostavite svoju adresu e-pošte Dalje informacije služe za optimizaciju biltena. Vaši podaci koristiće se isključivo za slanje biltena. Odjavljivanje dobijanja biltena moguće je u bilo kom trenutku. Na kraju teksta svakog poslatog biltena možete naći odgovarajuću vezu za to. Ako kliknete na vezu, obrisaćemo vas sa liste za slanje e-pošte i dobićete odgovarajuću potvrdu e-poštom.

6. Obrazac za kontakt / obrazac "Traženje informativnog materijala"

Pomoću obrasca za kontakt možete nam poslati svoj zahtev. Dobijene podatke koristićemo isključivo za pružanje odgovora na vaša pitanja.

Na našoj početnoj stranici imate mogućnost da preuzmete informativni materijal. Dati podaci će možda biti prosleđeni spoljašnjem procesoru za obradu podataka. Ove spoljašnje pružaoce usluga pažljivo biramo i obavezujemo ih na osnovu ugovora da se pridržavaju neophodnih tehničkih i organizacionih mera.

7. Veza ka drugim veb stranicama i društvenim medijima

Veb stranice kompanije Gustav Hensel GmbH & Co. KG mogu sadržati veze ka drugim veb stranicama. Kompanija Gustav Hensel GmbH & Co. KG nema uticaja na uređivački sadržaj spoljašnjih veb stranica i na to da li njihovi operateri poštuju Politiku zaštite privatnosti.

Naše internet stranice sadrže veze i ne sadrže programske dodatke za društvene mreže. Naime, radi se o mrežama Facebook, Twitter i Youtube. Prilikom korišćenja ovih usluga pogledajte njihove politike o zaštiti privatnosti.

8. Izmene i dopune Politike zaštite privatnosti

Zadržavamo pravo da izvršimo prilagođavanje ove Politike zaštite privatnosti u bilo kom trenutku, važeće u budućnosti. Trenutno važeća verzija dostupna je na internet stranici. Pogledajte povremeno Politiku zaštite privatnosti i informišite se o važećim propisima.

Objavljeno: maja 2018.

 
 
 

© Gustav Hensel GmbH & Co. KG